Betaal je je toestel niet direct? Dan koop je deze op krediet!

Voor 2017 was het mogelijk om een abonnement te kopen in combinatie met een toestel die dan vaak in termijnen werd afbetaald. Vanaf 2017 is dit verandert door de Nederlandse rechter, waardoor het een vorm van krediet is geworden. Omdat het een vorm van krediet is geworden, moeten alle providers in Nederland zich aan strenge regels houden. Zo wordt er bij het afsluiten van een abonnement een kredietcheck gedaan om te zien hoe ‘kredietwaardig’ je bent. Dit betekent dat providers kijken of je de maandelijkse prijs, op basis van inkomen, gezinssituatie en vaste woonlasten, kunt betalen. Bereken hieronder je toestelkrediet om te kijken hoeveel jij per maand kunt betalen voor je toestel.

Toestelkrediet berekenen

Wanneer je je gekozen toestel niet in één keer betaalt, maar in termijnen, wordt dit ‘kopen op krediet’ genoemd. Sinds 1 mei 2017 zijn de regels strenger geworden en zijn we verplicht om een aantal gegevens van je te vragen, wanneer je een abonnement van een krediet van €250,- euro of meer neemt.

Vervroegd aflossen toestelkrediet

Je hebt je telefoonabonnement met toestelkrediet, maar wil nu in één keer aflossen. Bij onze providers is dit geen probleem! Je kunt vroegtijdig en wanneer je maar wilt aflossen. Binnen 24 uur word je afgemeld en ben je BKR-vrij.

Wat houdt een BKR-registratie in?

Ben je kredietwaardig bevonden en ga je een lening aan? Dan wordt je geregistreerd in het BKR-systeem. Dit betekent dat deze lening wordt meegeteld als schuld/krediet wat invloed kan hebben op het aangaan van andere leningen zoals bijvoorbeeld een hypotheek.

Ik wil geen BKR-registratie, wat nu?

Wil je geen lening aangaan dan kun je op andere manieren nog steeds aan een telefoon komen. Zo kun je een telefoon los kopen en combineren met een sim only abonnement zonder dat je geregistreerd wordt bij het BKR.

Wat kun jij uitgeven? Doe de kredietcheck!

Doe onderstaande kredietcheck om te weten welke telefoons je kunt nemen met een krediet of hoeveel je per maand kunt betalen voor je toestel. Vul je gegevens in en wij geven een indicatie van het krediet wat we je mogen aanbieden.

Krediet berekening

* Je maximale toestelkrediet kan lager uitvallen wanneer je nog andere kredieten hebt lopen. Dit komt omdat je door de andere lopende kredieten minder bestedingsruimte hebt.